Locul era și până acum folosit de albaiulieni, în timpul verii, pentru ieșiri în aer liber, iar Primăria a decis să le creeze și confortul necesar pentru relaxare.
Tot aici, o dată pe an, se organizează un concurs de vâslit.
Amenajarea spațiului în suprafață de 14.000 de metri pătrați, aflat la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș, va costa aproximativ 400.000 de lei, iar durata de execuție este de 12 luni.
Conform proiectului este vorba despre un loc de agrement care presupune o zonă centrală, un debarcader, spații de parcare, o zonă de plajă, un spațiu tip amfiteatru, unde se vor putea organiza evenimente în aer liber, terenuri de tenis și mini-fotbal, un spațiu de camping pentru corturi și rulote și zona sanitară, cu toalete ecologice.
„Este una dintre ieșirile din oraș care, în prezent, nu are un aspect tocmai plăcut. De câteva ori pe an strângem din acea zonă sute de saci cu gunoi. Este locul unde, o dată pe an organizăm competiția Rowmania care adună de fiecare dată foarte mulți spectatori. Eu cred că e important să pornim un lucru frumos acolo. Este un proiect zonal în care sunt implicate mai multe localități și ne dorim ca Mureșul să devină navigabil, chiar dacă numai pentru ambarcațiuni mici. Prin intermediul acestui proiect, vom face o mare schimbare urbană în acel loc”, a declarat viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru corespondentul MEDIAFAX.
Investiția face parte dintr-un proiect în valoare totală de 500.000 de euro, finanțat cu banii europeni. Opt localități (Sântimbru, Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Blandiana, Șibot, Rapold și Geoagiu) vor beneficia de debarcadere cu ambarcațiuni ce vor putea fi folosite în scop turistic și nu numai. Distanța acoperită este de peste 60 de kilometri, pe apă, între Sântimbru – Alba și Geoagiu – Hunedoara.